Відкрити/Закрити меню Чернігівський лікувально-профілактичний заклад

Перекус мигдалем, а не булочками з високим вмістом вуглеводів, допоможе вам спалити зайвий жир на животі і зменшить ризик розвитку серцевих захворювань. Відчуваєте себе незатишно в холодну погоду? У неї теж є свої плюси: холод допоможе вам спалити трохи зайвої ваги і тримати її під контролем.

Хочете схуднути? Мерзніть!

Вчені каліфорнійського університету в Берклі з’ясували, що вплив низьких температур підвищує рівень нещодавно відкритого білка, що має вирішальне значення при формуванні бурого жиру – жирової тканини, що виробляє тепло.

При тривалому впливі холодного повітря, білок, що має назву Zfp516 (фактори транскрипції – білки, які контролюють процес мРНК на матриці ДНК), допомагає рясній білій жировій тканині в наших тілах стати більш схожою на бурий жир. Тести показали, що при однаковій схемі харчування з високим вмістом жирів, миші з підвищеним рівнем білка Zfp516 набирали на 30 відсотків менше ваги, ніж миші з контрольної групи.

Мигдаль – кращий перекус

Перекус мигдалем, а не булочками з високим вмістом вуглеводів, допоможе вам спалити зайвий жир на животі і зменшить ризик розвитку серцевих захворювань. В новому 12-тижневому дослідженні, опублікованому в журналі Американської асоціації кардіологів, 52 людини середнього віку, які страждають від надмірної ваги і мають високий рівень загального і ЛПНЩ (“поганого”) холестерину, дотримувалися дієти, спрямованої на зниження рівня холестерину.

Раціон харчування був ідентичний, за винятком того, що одна група щодня перекушувала 42 грамами натурального цільного мигдалю, а друга – банановим кексом з тим же вмістом калорій. Дієта з мигдалем, порівняно з кексовою, знизила багато факторів ризику розвитку серцевих захворювань.

Незважаючи на відсутність відмінностей в масі тіла або загальної жирової маси, мигдальна дієта також сприяла значному скороченню жирової тканини в області живота, окружності талії і на ногах учасників дослідження.

ТБ негативно впливає на раціон харчування

Згідно з дослідженням Х’юстонського університету, люди, які занадто багато дивляться телевізор, як правило, їдять більше нездорової їжі і можуть не розуміти основ здорового харчування. У своєму дослідженні, опублікованому в Міжнародному журналі інформації і здоров’я, професор Темпл Нортап обстежив майже 600 осіб.

“Я виявив, що люди, які дивляться телевізор більше, одночасно володіли найгіршим розумінням про правильне харчування і мали більш песимістичний погляд щодо здорової їжі, в порівнянні з людьми, що приділяють телевізору менше часу. У свою чергу, обидва ці чинники сприяли прогнозуванню звичок при перекусі”, – зазначає професор Нортап.

Під “песимістичним поглядом” він має на увазі, що якщо ці люди вважають, ніби основи харчування занадто складні для розуміння, то вони, швидше за все, не стануть намагатися харчуватися правильно.

Написати коментар:

*

Ваша адреса не буде опублікована.

2016 © Авторське право належить
ТОВ "Лікувально-профілактичний заклад СімМед", м. Чернігів